Afhjælpning af stoppet toilet, håndvask eller afløb

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud i dag

Afhjælpning af tilstoppet toilet, håndvask eller afløb

Har du nogensinde haft problemer med dit toilet, din håndvask eller dit afløb? Har du prøvet alt for at løse problemet? Her er, hvad du skal vide om at reparere tilstoppede toiletter, vaske og afløb.

Tilstoppede toiletter, håndvaske eller afløb er almindelige problemer, som de fleste husejere støder på. De opstår normalt, når vand bliver fanget i rørene og forårsager, at rørene bliver blokeret. Det første, du skal kontrollere, er, om vandforsyningsventilen er lukket. Luk for vandforsyningsventilen, før du forsøger at fjerne rørene. Dernæst skal du lukke for hovedvandforsyningsventilen. Når du har lukket for vandforsyningsventilerne, skal du lukke for alle vandhaner og brusehoveder.

Fjern derefter proppen fra toilettanken, og skyl toilettet igennem flere gange for at fjerne blokeringer. Hvis toilettet stadig ikke virker, kan du prøve at skylle toilettet med varmt vand. Hvis dette ikke virker, skal du ringe til en blikkenslager.

Hvis toilettet stadig ikke virker efter at have skyllet med varmt vand, kan det være nødvendigt at bruge en stempel. En stempel er et værktøj, der bruges til at bryde propper op. Stempel kan fås i byggemarkeder. Brug stempelkniven til at trykke ned på tilstoppet. Hvis stempelkniven ikke virker, skal du ringe til en blikkenslager. Hvis du ikke ønsker at ringe til en blikkenslager, kan du også hælde kogende varmt vand ned i toilettet. Hæld så meget varmt vand, at det dækker bunden af kummen. Lad det varme vand stå i et par minutter, og skyll derefter ud i toilettet.

vvs

Tilstoppede afløb

Tilstoppede afløb, vaske og toiletter er et almindeligt problem, der plager mange hjem. Tilstopning opstår, når hår, sæberester, madpartikler, fedt, sæberester, tandpasta osv. ophobes i rørsystemet. Disse materialer forårsager blokeringer, der forhindrer vandet i at strømme frit gennem rørene. Et tilstoppet afløb kan føre til alvorlige sundhedsproblemer som f.eks. bakterieinfektioner, hududslæt og endog døden.

Den mest almindelige årsag til tilstopninger er hår. Hår sætter sig fast i afløbet på grund af den friktion, der opstår mellem hårstrået og rørets indervægge. Når hårene først sidder fast, begynder de at danne en masse, som til sidst blokerer hele afløbet. Andre faktorer, der kan forårsage tilstopninger, er sæberester, sæberester, fedt, sæbebobler, tandpasta og madpartikler.

Hvis du har mistanke om, at dit rørsystem er tilstoppet, kan du prøve følgende tips, inden du ringer til en professionel blikkenslager. Tjek først, om afløbet er tilstoppet med hår. Fjern proppen ved hjælp af en stempel eller en slange. Skyl derefter afløbet med varmt vand. Hvis der stadig er tilstopning, skal du bruge et kemisk afløbsrensemiddel. Nogle kemikalier virker bedre end andre. Prøv først eddike, derefter bagepulver og derefter brintoverilte. Til sidst skal du ringe til en professionel blikkenslager.

En tilstoppet vask kan også være til stor ulejlighed. Toiletter og håndvaske har normalt en sporvogn, der forbinder vasken med kloakledningen. Fælder er beregnet til at forhindre, at spildevand løber op i huset. De består af et U-formet stykke metal, der sidder oven på afløbsrøret. Fælder installeres for at forhindre, at affaldsprodukter kommer ind i huset.

Toiletskåle kan også blive tilstoppet. For at rense en toiletskål hældes 1 kop hvid eddike ned i toilettet. Vent 10 minutter, og skyl derefter ud i toilettet. Eddike hjælper med at løsne og opløse sæberester og andet snavs, der samler sig i skålen.

Hvis ingen af disse metoder virker, har du intet andet valg end at ringe til en blikkenslager for at få rørene frigjort. VVS-systemer bør rengøres regelmæssigt for at undgå dyre reparationer.

Har du en anden opgave du skal have løst?