Lægning af linoleumsgulve

Lægning af linoleumsgulve er en enkel proces, der kan udføres uden meget besvær. Linoleum er et naturprodukt, der er fremstillet af linolie og korkstøv. Det fås i mange farver og mønstre. Det leveres i ruller og kan skæres til i størrelse.

Linoleum er let at lægge og vedligeholde. Det skal dog beskyttes mod fugt og snavs. Det anbefales, at det område, hvor gulvet lægges, rengøres grundigt, inden linoleumet lægges.

Lægning af linoleumsgulve er en simpel proces, som indebærer, at gulvområdet skæres til, at der påføres lim på gulvfladen, hvorefter linoleumsfliserne lægges ned. Når fliserne er lagt, påføres et sidste lag lim for at sikre en stærk binding mellem fliserne og undergulvet.

Det første skridt i forbindelse med lægning af linoleumsgulve er at skære gulvarealet til. Skær gulvarealet til ved hjælp af et lineal og et målebånd. Sørg for, at kanterne er firkantede og flade. Der bruges en geringskasse til at skære hjørnerne af gulvarealet.

Derefter påføres klæbemidlet på gulvfladen. Påfør klæbemidlet med en rulle eller en spartel. Brug nok klæbemiddel til at dække hele gulvfladen. Lad klæbemidlet tørre helt, før du går videre til næste trin.

Læg linoleumsfliserne på gulvområdet. Læg fliserne i rækker parallelt med hinanden. Hver række skal være jævnt fordelt. Afstanden mellem rækkerne afhænger af tykkelsen af de anvendte linoleumsfliser. Til de fleste anvendelser er den anbefalede afstand mellem rækkerne 12 tommer.

Når alle fliserne er lagt, skal du lade limen tørre helt. Når limen er tørret, skal du bruge en rulle eller en spartel til at påføre det andet lag lim på toppen af linoleummet. Lad klæbemidlet tørre helt, før du går videre.

Tips til installation af linoleumsgulve

– Brug altid sikkerhedsbriller, når du arbejder med linoleum.

– Hold arbejdsområdet rent og fri for støv og snavs.

– Brug gummihandsker ved håndtering af linoleumsplader og klæbemiddel.

– Undgå at røre klæbemidlet direkte med bare hænder.

– Rengør værktøjet efter hvert arbejde.

– Fjern overskydende klæbemiddel fra gulvet med en fugtig klud.

– Brug om nødvendigt en åndedrætsværn.

– Sørg for, at temperaturen i huset er behagelig.

– Kontroller luftfugtigheden regelmæssigt.

laminatgulve-cover

Har du en anden opgave du skal have løst?