Montering af blandingsbatteri

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud i dag

Montering af blandingsbatteri

Installationen af et nyt blandingsbatteri er en enkel proces, der kan udføres med professionel hjælp. Men hvis du ønsker at spare penge og undgå unødvendige udgifter, skal du hyre en blikkenslager til at installere blandingsbatteriet.

En blandingsbatteri er en anordning, der bruges til at blande varmt og koldt vand sammen. De installeres normalt på badeværelser og i køkkener. En blandingsbatteri består af to dele: blandingsventilen og tuddet. Blandingsventilen styrer strømmen af vand gennem røret, mens det er tuddet, hvor vandet kommer ud.

Før du installerer et blandingsbatteri, skal du sikre dig, at det eksisterende VVS-system er i god stand. Kontroller også, om rørene er lavet af kobber eller plastik. Hvis rørene er lavet af plastik, skal du bruge en plastikskive, når du monterer blandingsbatteriet. Ellers skal du bruge en kobberskive.

Hvis du planlægger at installere et blandingsbatteri, skal du først fjerne alt inventar og tilbehør. Når du har fjernet det gamle armatur, skal du rengøre området grundigt med sæbe og varmt vand. Sørg for, at området er helt tørt, før du går videre.

Herefter skal du skære forsynings- og afløbsrøret af. Læg nu blandingsbatteriet oven på håndvasken. Brug en vandretningsstøtte for at sikre, at blandingsbatteriet er helt vandret. Skru derefter blandingsbatteriet på plads. Sørg for, at skruerne er stramme nok til at forhindre lækage.

Tænd nu for vandforsyningen, og afprøv blandingsbatteriet. Hvis alt går godt, kan du fortsætte med at tilslutte tuden. Skru først blandingsbatteriet af. Fjern derefter gummitætningen omkring tuddet. Derefter skal du sætte tudstykket ind i hullet i væggen. Til sidst spændes tuddet godt fast.

Nu kan du nyde godt af fordelene ved et nyt blandingsbatteri.

Væghængt toilet

Har du en anden opgave du skal have løst?