Hvad koster montering af vandhane?

Trænger den gamle vandhane til at blive skiftet til en ny?

Hvis din vandhane er begyndt dryppe, så skal den skiftes. Ved at skifte en dryppende vandhane, vil du både kunne spare penge på vandbudgettet, men også i vedligeholdelse af din bolig. For selvom det ikke ligner der kommer meget vand ud, så bliver det en helt del over et halvt år eller måske et helt år. Derfor er det altid en god ide at skifte sin vandhane, så snart den begynder at dryppe.

Find den rigtig VVS til opgave.

Det kræver ikke meget at skifte eller montere en vandhane, men hvis du aldrig har prøvet det før, så kan du det sagtens være en udfordring. Derudover så er det vigtigt at din nye vandhane bliver monteret korrekt, ellers vil den hurtigt begynde at dryppe med tiden. Du vil også kunne få en vandskade, hvis din vandhane bliver monteret forkert, derfor hvis du ikke har prøvet det før eller har erfaring indenfor faget, så anbefaler vi altid du hyre en VVS til opgaven, så det bliver udført korrekt. 

Her på siden kan du få meget mere information om hvad det koster at få monteret en vandhane og hvordan du selv kan skifte din vandhane nemt og hurtigt. 

Montering af vandhane

Få 3 gratis tilbud på montering af vandhane

Vi samarbejder med 3byggetilbud.dk, hvor du nemt og enkelt kan indhente 3 gratis tilbud på montering af vandhane. Og så vil du modtage 3 uforpligtende og gratis tilbud fra 3 professionelle firmaer som kan montere din vandhane.

Se herunder hvordan 3byggetilbud fungere?

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud?

 • Det helt gratis at få 3 tilbud
 • Du kan bestille et tilbud på under 5 minutter
 • Du for 3 billige tilbud på din opgave

Enterprisegaranti?

Hvis du vælger at bruge 3byggetilbuds enterprisegaranti, så er altid sikret for op til 35.000 kr. i tilfældet af at der skulle ske uoverensstemmelse med håndværkeren. 

Vi anbefaler altid man tilvælger enterprisegarantien, så du er sikret mod eventuelle fejl eller mangler.

Hvad siger andre om 3byggetilbud?

 • Vi har et fantastisk godt samarbejde med 3 Byggetilbuds konsulent Jimmi Jensen. Altid god service.
 • Hurtig respons og opfølgning.
  Der blev hurtigt fundet tilbud og er fuldt ud tilfreds
 • Dygtige og søde servicemedarbejdere der holdt fint i hånden gennem processen. Jeg fik hurtigt kontakt med 3 elektrikere og blev gald og tilfreds med det hele. God oplevelse, kommer til at bruge dem igen!
 • Meget positiv oplevelse. Fik 3 tilbud dagen efter. Fik Tilstandsrapport, El rapport og energimærkning lavet i løbet af en uge til 7900 kr.
  Vil bruge 3 byggetilbud.dk en anden gang.

Hvad koster montering af vandhane?

Hvis du skal have skiftet vandhanen, så vil det selvfølgelig blive en højer pris. Da håndværkeren først skal til at afmontere den gamle, men har du selv afmonteret den gamle vandhane og blot skal bruge hjælp til at få monteret din nye vandhane, så vil opgaven ofte løbe op i en time eller 2 for håndværkeren. En VVS tager typisk mellem 500 – 600 kroner i timen. 

Det er dog vigtigt at huske, at prisen på en VVS kan variere meget alt efter hvilken landsdel du bor i. Det er for eksempel dyre at hyre en VVS i København end det er i Aalborg. 

Prisen kan også være højere, hvis du for eksempel skal have monteret en ny vandhane med flexslange eller hvis du skal have monteret en vandhane med kobberrør. Det tager længere tid at installere og montere en vandhane med kobberrør, end det gør ved en vandhane med flexslange. 

Sådan montere du en vandhane selv?

Det første du skal gøre er at slukke for vandet. Det er vigtigt at slukke for vandet, inden du begynder at løsne møtrikker på vandrørene eller bordpladen. 

Så skal du skubbe o-ringen på den nye hane op mod slangen, og trække den igennem hullet til bordpladen eller køkkenvasken, så de sidder mellem vandhanens armatur.

Så trækker du herefter pakningen på vandslangerne, det gør du inden du fastgør armaturet med møtrikkerne. Nu kan du så tilslutte de nye slanger på dine vandrør.

Hvis du oplever at dine slanger ikke passer på dine vandrør, så kan du i byggemarked nemt købe en omløber, så du hurtigt kan komme videre med projektet.

Se videoen herunder og få gode råd til montering af vandhane.