Afdækning af kviste

Hvor ofte skal jeg dække mine kviste?

Du har sikkert hørt, at hvis du dækker dine kviste, holder de sig grønne længere. Men hvorfor er det egentlig vigtigt? Og hvor lang tid skal du bruge på at dække dem?

Det er rigtigt, at kviste dækker planterne hurtigere, men de påvirker også den mængde vand, der kræves.

Det er en god idé at fjerne blade og stængler, med undtagelse af de nederste kviste af træstammen. Det vil sandsynligvis spare dig en masse tid. Med lidt øvelse kan det endda blive en fornøjelse.

Jeg er mere tilbøjelig til at bruge overdækningerne end til at forsøge at læse træerne på jorden. Men hvis du opdager, at der falder barkstykker af, skal du sørge for at beskytte hele træet. Hvis du gør det rigtigt, vil det aldrig blive nødvendigt at skære træet tilbage til jorden.

Hvis du dækker kviste og blade med et stykke stof, beskytter du dem mod sol og regn. Tæppet skal være langt nok til at dække hele træet, men det må ikke være så langt, at det skjuler grenene for øjnene.

Hvis du dækker kviste og blade med et stykke stof, kan du bruge stoffet til at forhindre, at kvistene vrider og bøjer sig.

Vi har set planter, der er blevet dyrket i en potte og brugt som brændsel i et bålsted, og planterne var ofte meget store. Vi har også set træer, der er blevet fældet i et område for at få brænde til at bruge til bål.

Nogle af disse planter er meget høje og tykke, og andre er lave og tynde. Noget af det træ, vi har set, var meget vådt (ligesom det var træet fra det træ, der blev fældet.

Når du dækker dine kviste, skal du sørge for, at de tørrer helt ud, inden du opbevarer dem. Dette er med til at forhindre, at der dannes skimmel på træet. Hvis du ikke dækker dine kviste ordentligt, kan de rådne og blive ubrugelige.

Du bør altid dække dine kviste til, når du har brugt dem. Det gør du bedst ved at pakke dem ind i avispapir eller plastfolie. Sørg for at fjerne disse indpakninger, når du er færdig med at bruge dine kviste.

Afdækning af kviste

Få 3 gratis tilbud på afdækning af kviste

Vi samarbejder med 3byggetilbud.dk, hvor du nemt og enkelt kan indhente 3 gratis tilbud på afdækning af kviste. Og så vil du modtage 3 uforpligtende og gratis tilbud fra 3 professionelle firmaer som kan afdække dine kviste.

Se herunder hvordan 3byggetilbud fungere?

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud?

 • Det helt gratis at få 3 tilbud
 • Du kan bestille et tilbud på under 5 minutter
 • Du for 3 billige tilbud på din opgave

Enterprisegaranti?

Hvis du vælger at bruge 3byggetilbuds enterprisegaranti, så er altid sikret for op til 35.000 kr. i tilfældet af at der skulle ske uoverensstemmelse med håndværkeren. 

Vi anbefaler altid man tilvælger enterprisegarantien, så du er sikret mod eventuelle fejl eller mangler.

Hvad siger andre om 3byggetilbud?

 • Vi har et fantastisk godt samarbejde med 3 Byggetilbuds konsulent Jimmi Jensen. Altid god service.
 • Hurtig respons og opfølgning.
  Der blev hurtigt fundet tilbud og er fuldt ud tilfreds
 • Dygtige og søde servicemedarbejdere der holdt fint i hånden gennem processen. Jeg fik hurtigt kontakt med 3 elektrikere og blev gald og tilfreds med det hele. God oplevelse, kommer til at bruge dem igen!
 • Meget positiv oplevelse. Fik 3 tilbud dagen efter. Fik Tilstandsrapport, El rapport og energimærkning lavet i løbet af en uge til 7900 kr.
  Vil bruge 3 byggetilbud.dk en anden gang.