Har du været i gang med mureskeen selv? 

Er dine nye mure ikke så pæne som du ønskede de var?

Har du selv været i gang med murearbejde, så er det nok ikke blevet ligeså godt, som vis du havde hyret et murefirma til opgaven.

Find det rigtige murefirma.

Men bare rolig du kan sagtens nå at redde det, du kan nemlig få dit murværk til at stå knivskarpt, ved at afsyrer dine vægge. Men før du går i gang med en afsyring af dine vægge, så er det vigtigt at du nøje sætter dig ind i fremgangsmåden. Ellers kan du risikere at gøre det værre. 

Her på siden kan du lære meget mere om afsyring af vægge og så kan du få et overblik over hvad det koster at få en murer til at udfører arbejdet for dig.

Afsyring af mur

Få 3 gratis tilbud på afsyring af mur

Vi samarbejder med 3byggetilbud.dk, hvor du nemt og enkelt kan indhente 3 gratis tilbud på afsyring af mur. Og så vil du modtage 3 uforpligtende og gratis tilbud på afsyring af mur.

Se herunder hvordan 3byggetilbud fungere?

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud?

 • Det helt gratis at få 3 tilbud
 • Du kan bestille et tilbud på under 5 minutter
 • Du for 3 billige tilbud på din opgave

Enterprisegaranti?

Hvis du vælger at bruge 3byggetilbuds enterprisegaranti, så er altid sikret for op til 35.000 kr. i tilfældet af at der skulle ske uoverensstemmelse med håndværkeren. 

Vi anbefaler altid man tilvælger enterprisegarantien, så du er sikret mod eventuelle fejl eller mangler.

Hvad siger andre om 3byggetilbud?

 • Vi har et fantastisk godt samarbejde med 3 Byggetilbuds konsulent Jimmi Jensen. Altid god service.
 • Hurtig respons og opfølgning.
  Der blev hurtigt fundet tilbud og er fuldt ud tilfreds
 • Dygtige og søde servicemedarbejdere der holdt fint i hånden gennem processen. Jeg fik hurtigt kontakt med 3 elektrikere og blev gald og tilfreds med det hele. God oplevelse, kommer til at bruge dem igen!
 • Meget positiv oplevelse. Fik 3 tilbud dagen efter. Fik Tilstandsrapport, El rapport og energimærkning lavet i løbet af en uge til 7900 kr.
  Vil bruge 3 byggetilbud.dk en anden gang.

Hvad koster det af få afsyret en mur?

Det kommer and på mange forskellige ting, såsom hvilken landsdel du bor i og hvilket murefirma du indhenter priser fra. For prisen variere ofte fra firma til firma og fra landsdel til landsdel. Men du kan som udgangs forvente en kvadratmeter pris på 500 kroner ex moms pr kvadratmeter på afsyring af mur. Prisen kan dog være billigere, hvis muren kun skal afsyres. 

Prisen pr kvadratmeter afhænger selvfølgelig også af hvor mange kvadratmeter mur der skal afsyres. Hvis du for eksempel har 1000 kvadratmeter mur der skal afsyres, så vil du godt kunne få en billigere kvadratmeter pris, end hvis du kun har 100 kvadratmeter mur der skal afsyres. Jo flere kvadratmeter du har der skal afsyres, jo billigere vil du også kunne få kvadratmeter prisen til. 

Hvis du ønsker at spare penge på arbejdet, så er der nogle opgaver som du selv kan udfører og på den måde sparer penge på opgaven. Du kan for eksempel selv stå for afrensning af muren, så vil du kunne spare en betydelig pris. Det er dog altid en god ide at få en professionel til det, da de ofte kan udfører arbejdet bedre end os. 

Hvordan afsyrer jeg en mur?

har du lyst til at kaste dig ud i at afsyrer din mur selv? Så kan du sagtens gøre det, det er dog vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige processer, ellers kan du sagtens komme til at få det til at se værre ud. Men som udgangspunkt er det ikke svært at afsyrer en mur, så længe du udfører opgaver i den rette rækkefælge. Herunder kan du se den rigtige rækkefælge:

 • Børst muren med en tør kost for at rense murstenene for mørtel. Vær opmærksom på, at både lodrette og vandrette flader gøres rene, så du ikke får mørtel på stenfladerne, når du afsyrer murværket.
 • Efter rengøringen skal du i gang med afsyringen af din mur. Børst den med fortyndet saltsyre i forholdet 1:20. Ønsker du en mindre hård afsyring? Du kan afsyre murværket med eddikesyre i stedet.
 • Syren skal smøres på murværket fra toppen og nedefter, og du må kun afsyre muren en gang. Brug så lidt syre som muligt, så det ikke optages i murværket, hvor det kan give misfarvninger.
 • Du må aldrig foretage en afsyring af mure indendørs, hvis du bruger saltpetersyre, da det er meget giftigt.

Se videoen herunder for at få mere inspiration til hvordan du afsyrer en mur.

Hvornår skal man afsyrer muren?

Det kommer and på nogle forskellige ting, det kommer for eksempel and på hvilket bindemiddelindhold som der er i din mørtel. Men også vejret og dine stens sugeevne. Man siger dog som fingerregel at du skal afsyrer din mur indenfor 10 – 24 timer efter opmuring. 

Hvis du ikke har prøvet det før, så vil vi altid anbefale at du finder den rette mure, til at udfører opgaven for dig. En professionel murer vil både kunne gøre det hurtigere, men også en del pænere end vi andre kan gøre det. Der skal du altid overveje om det er her du skal spare pengene eller om det er bedre at få et murefirma til det.