Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra arkitekt firmaer

Hvor meget koster en arkitekt? Hvilke opgave kan et arkitekt firma hjælpe med? Hvordan indhenter jeg det billigeste tilbud fra en arkitekt?

Når du skal bygge nyt hus, så vil de fleste gerne gøre brug af en arkitekt til at tegne huset. Så det både bliver fremvist på den flotteste måde, men også fordi du gerne vil udnytte pladsen bedst muligt. Det er blot nogle af de ting opgaver, som et arkitekt firma kan hjælpe dig med. 

En arkitekt kan udføre en bred vifte af spændende opgaver, det kan for eksempel være du har købt en grund, hvor dig og din familie skal til at bygge et arkitekt tegnet hus? Så skal du have fat i en professionel arkitekt til opgaven. Det kan vi hjælpe dig med her på siden. Opgaver som en arkitekt ofte udfører:

arkitekt

Få 3 gratis tilbud fra arkitektfirmaer 

Vi samarbejder med 3byggetilbud.dk, hvor du nemt og enkelt kan indhente 3 gratis tilbud på din arkitekt opgave. Og så vil du modtage 3 uforpligtende og gratis tilbud fra 3 professionelle arkitektfirmaer.

Se herunder hvordan 3byggetilbud fungere?

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud?

 • Det helt gratis at få 3 tilbud
 • Du kan bestille et tilbud på under 5 minutter
 • Du for 3 billige tilbud på din opgave

Enterprisegaranti?

Hvis du vælger at bruge 3byggetilbuds enterprisegaranti, så er altid sikret for op til 35.000 kr. i tilfældet af at der skulle ske uoverensstemmelse med håndværkeren. 

Vi anbefaler altid man tilvælger enterprisegarantien, så du er sikret mod eventuelle fejl eller mangler.

Hvad siger andre om 3byggetilbud?

 • Vi har et fantastisk godt samarbejde med 3 Byggetilbuds konsulent Jimmi Jensen. Altid god service.
 • Hurtig respons og opfølgning.
  Der blev hurtigt fundet tilbud og er fuldt ud tilfreds
 • Dygtige og søde servicemedarbejdere der holdt fint i hånden gennem processen. Jeg fik hurtigt kontakt med 3 elektrikere og blev gald og tilfreds med det hele. God oplevelse, kommer til at bruge dem igen!
 • Meget positiv oplevelse. Fik 3 tilbud dagen efter. Fik Tilstandsrapport, El rapport og energimærkning lavet i løbet af en uge til 7900 kr.
  Vil bruge 3 byggetilbud.dk en anden gang.

Hvad koster en arkitekt i timen?

Har du købt en grund, hvor der skal bygges i et nyt hus på? Så er det helt klart en god ide at få fat på en professionel arkitekt, men hvad koster det at hyre en arkitekt? Det vil du kunne få svar på her i afsnittet. Når det kommer til prisen på en arkitekt, så kan prisen variere utrolig meget fra arkitektfirma til arkitektfirma, men prisen kommer også and på hvor du bor i Danmark. Der findes som udgangspunkt ikke nogen fast pris på en ydelse fra en arkitekt og derfor kan arkitekten også selv bestemme hvad prisen skal være for et møde, en skitse eller måske en komplet tegning af dit nye hus. 

Hvis du ønsker at hyre en arkitekt til dit projekt, så skal du regne med at deres timepris ligger et sted mellem 1000 – 2000 kroner i timen. Du kan dog også opleve at et arkitektfirma, tager en del mindre i timen eller måske er dyre. 

Det der er vigtigt at huske når det kommer til prisen, det er uanset hvilken håndværker du skal bruge. Så hænger pris og kvalitet ofte sammen, og netop derfor vil vi aldrig anbefale dig at vælge det tilbud der er meget billigere end de andre, da der ofte vil være nogle opgaver som ikke er inkluderet. 

Faktorer der ofte er med til at bestemme prisen på opgaven

Når prisen kan svinge så meget fra arkitektfirma til arkitektfirma, så er det altid en god ide at indhente flere forskellige tilbud, inden du beslutter dig for hvilket tilbud du takker ja til. På den måde sikre du dig selv mod at betale overpris for opgaven, og du vil hurtigt kunne danne et overblik over hvad prisen for din opgave ca skal ligge i prismæssigt. 

Herunder kan du se nogle af de ting, der vil kunne gøre din pris dyre.

 • Hvor stor er opgaven?
 • Hvor mange timer skal der bruges på at udfører opgaven?
 • Skal arkitekten være med fra start til slut i byggeprocessen?
 • Skal du have tegnet et helt hus eller en carport?

Hvad er et idemøde med en arkitekt?

Det er et spørgsmål vi ofte for på mail, så det er noget vi gerne vil give dig en forklaring på her. Et idemøde med en arkitekt går ud på, at aktitekten notere alle dine ideer og ønsker til projektet, så han eller hun kan give dig et overslag på prisen. 

Et idemøde kan for eksempel gå ud på:

 • Snakke om de forskellige muligheder
 • Hjælpe med at finde ud af dine behov og ønsker
 • Komme med gode råd og ideer til dine ønsker
 • Give dig et estimat på tidshorisonten
 • oplyse dig om regler og love indenfor dit projekt
 • Lægge et budget med dig

Fra tanke til skitse

Når i har fået styr på alle tingene ved jeres idemøde, så vil arkitekten gå i gang med at tegne dit drømmehus, carport eller tilbygning. Det er vigtigt at huske at det blot er en skitse arkitekten vil lave, så der er rig mulighed for at komme med ændringer, inden den sidste tegning bliver lavet. 

Herunder kan du se de ting der ofte er med i en skitsetegning:

 • Tegninger på bygningen
 • Tidsplan for projektet
 • Prisestimat på opgaven
 • Forslag til de bedste materialer til opgaven
 • Oplysning om regler og love

Hvorfor bruge en arkitekt?

Der kommer rigtig mange forskellige faser i et byggeprojekt, hvor det er utrolig godt at have en arkitekt med. Det kan både være i form af hjælp til at finde de rigtige håndværker, men også i form af projektstyring fra start til slut, så dit byggeprojekt kører glat igennem hele processen. 

En arkitekts opgave er først og fremmest at rådgive dig igennem hele processen, så du bliver tilfreds og glad igennem hele byggeperioden. En arkitekt har ikke kontrakter eller aftaler med hverken håndværkere eller leverandører og du kan derfor være sikker på at få den helt rette rådgivning til projektet. 

Love og regler

Når man skal bygge sit drømmehus, så er der rigtig mange regler og love som man for guds skyld skal overholde. Hvis du ikke selv er bekendt med alle love og regler indenfor området, så vil vi til hver en tid anbefale dig at hyre en arkitekt, så kan du få kompetent rådgivning om alle love og regler. Og på den måde være sikker på at alle love og regler er overholdt fra start til slut.