Modtag 3 gratis tilbud

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på din byggeopgave.

Ved at indhente flere tilbud, kan du sammenligne priser

og dermed sikre dig at du ikke betaler for meget. 

Lægge fliser eller klinker

Fliser bruges på mange måder rundt omkring i huset. De bruges til at dække gulve, vægge, lofter og endda tage. Fliser bruges også til at skabe kunstneriske designs og mønstre. Fliser fås i mange former og størrelser. Nogle fliser er lavet af ler, mens andre er lavet af cement.

Klinker er et andet materiale, der bruges til at skabe smukke designs. Klinker er en blanding af sand og kalk. Klinker anvendes normalt på det øverste lag af en væg. Derefter dækkes det med gips.

Når du lægger fliser eller klinker, er det vigtigt at bruge det rigtige værktøj. En murske bruges til at sprede materialet jævnt over overfladen. En rulle bruges til at glatte overfladen, efter at materialet er blevet spredt. En slibemaskine bruges til at fjerne overskydende materiale. En hammer bruges til at slå materialet på plads. Der anvendes en boremaskine til at lave huller i overfladen. Der anvendes en sav til at skære designet ud.

Der bruges en fliseskærer til at skære fliserne. En klinkerskærer bruges til at skære en klinker. Fliseskærere findes i forskellige størrelser. Størrelsen af skæret bestemmer flisens størrelse. En fliseskærer på 6 tommer vil f.eks. give et kvadratisk flisestykke på 6 tommer. En 12-tommers fliseskærer vil producere et 8 x 12-tommers flisestykke.

Fliseskærere er designet til at passe på et bord. De har et håndtag, der er fastgjort på bagsiden af bladet. Håndtaget gør det muligt for brugeren at holde skærekniven godt fast, når der skæres store stykker fliser.

Klinkerskærere fungerer på samme måde som fliseskærere. De er designet til at passe på borde. De har håndtag fastgjort på bagsiden af knivene. Håndtagene gør det muligt for brugeren at holde klinkerskæreren fast, når der skæres store mængder klinker.

Fliseskærere og klinkerskærere er meget nyttige værktøjer. De hjælper med at spare tid og penge ved at reducere det manuelle arbejde, der er nødvendigt for at installere fliser og klinker.

lægning af fliser

Har du en anden opgave du skal have løst?