Modtag 3 gratis tilbud

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på din byggeopgave.

Ved at indhente flere tilbud, kan du sammenligne priser

og dermed sikre dig at du ikke betaler for meget. 

Installation af en godkendt rottefælde

Rottefælden er en human anordning, der er designet til at fange rotter uden at skade dem. Den består af en metalkasse, der indeholder en lokkemad. En rotte går ind i kassen og spiser den mad, der er anbragt i kassen. Når rotten har indtaget lokkemaden, bliver den fanget i en fælde. Rotten dør derefter langsomt af sult.

Rottefælder fås i mange størrelser og former. De er normalt fremstillet af stål og aluminium. Nogle modeller bruger magneter til at holde døren lukket, mens andre bruger fjederbelastede døre. Rottefælder anvendes generelt både indendørs og udendørs.

Der er to måder at installere godkendte rottefælder på. For det første skal rottefælden installeres i områder, hvor man ved, at rotterne opholder sig. For det andet skal rottefælden også installeres i nærheden af bygningens indgang.

Når rottefælden er installeret, skal den kontrolleres regelmæssigt for at sikre, at den fungerer effektivt. Rotter er kendt for at komme ind i bygninger gennem sprækker og huller. Derfor skal rottefælden altid inspiceres, før de første tegn på rotter dukker op.

De mest almindelige typer rottefælder er snap-fælder og drop-down-fælder. En snap-type rottefælde består af to dele: en bundplade og et låg. Grundpladen indeholder udløsermekanismen, mens låget dækker grundpladen. Udløsningsmekanismen aktiveres, når låget løftes af bundpladen. Når låget løftes af, udløser udløseren låsen den fangst, der holder lokkemaden på plads. Lokkemidlet falder ned på jorden, hvor rotten bliver fanget.

Drop-down rottefælder består af en bundplade og et låg. Grundpladen indeholder en udløsermekanisme og en fangst. Udløsningsmekanismen udløses, når dækslet sænkes ned på bundpladen. Dækslet holdes på plads af en låse. Når låget sænkes ned, udløses låsen, så låget falder ned på jorden. Rotten bider så i lokkemaden og bliver fanget.

Rottefælder fås i mange forskellige former, herunder plastik, metal og træ. Plastikfælder er normalt fremstillet af klart polycarbonat og er lette at identificere. Rottefælder af metal er normalt fremstillet af rustfrit stål og har et karakteristisk udseende. Rottefælder af træ er normalt fremstillet af hårdt træ som f.eks. ahorn eller eg.

Hvis du har mistanke om, at du har et gnaverangreb, skal du kontakte dit lokale råd eller et skadedyrsbekæmpelsesfirma. De vil rådgive dig om, hvordan du skal håndtere problemet.

Montering af rottespærre

Har du en anden opgave du skal have løst?