Modtag 3 gratis tilbud

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på din byggeopgave.

Ved at indhente flere tilbud, kan du sammenligne priser

og dermed sikre dig at du ikke betaler for meget. 

Montering af nye vinduer i bygninger

Vinduer er vigtige dele af bygninger. De giver lys og luft til rummene i bygningen. Vinduer giver os også mulighed for at se udad og nyde udsigten. Gamle vinduer skal dog udskiftes. Gamle vinduer lækker, kan ikke åbnes let og er tilbøjelige til at gå i stykker. Nye vinduer er bedre med hensyn til energieffektivitet og koster mindre i drift.

Der findes nye vinduer i mange forskellige stilarter og designs. Nogle vinduer er lavet af træ, mens andre er lavet af metal. Metalvinduer er normalt billigere end trævinduer. Trævinduer er populære, fordi de er nemme at installere og vedligeholde. De er også holdbare og langtidsholdbare.

Det vigtigste, når du vælger nye vinduer, er at overveje vinduets stil og design. Blandt vinduesstilerne kan nævnes vinduer med fløj, dobbelthængte vinduer, skydevinduer, vinduer med bue, billedramme, vinduer med karnap, buede vinduer, vinduer med ovenlysvinduer, buetopvinduer, tværvinduer, sidelys, faste vinduer og hængsler. Hver stil har fordele og ulemper.

F.eks. er fløjvinduer lettere at betjene end dobbelthængte vinduer. Dobbelthængte vinduer er mere sikre end vinduer med fløje. Skydedøre er lettere at rengøre end vinduer med fløje. Billedrammevinduer er ideelle til badeværelser.

Bay-vinduer er gode til køkkener og opholdsrum. Vinduespartier er gode til soveværelser. Vinduer er gode til kontorer. Sidelys er gode til køkkener og spisestuer. Faste vinduer er gode til garager. Hængsler er gode til badeværelser.

Når du monterer nye vinduer, skal du overveje vinduets størrelse. Mindre vinduer er nemmere at håndtere og installere. Større vinduer er sværere at håndtere og installere. Overvej placeringen af vinduet. Et vindue bør placeres, hvor det får mest muligt sollys. Hvis et vindue placeres tæt på en væg, bliver det lettere at rengøre.

Du kan vælge mellem vinduer med enkeltglas eller dobbeltglas. Enkeltglas betyder, at glasset er forseglet mod luftlækage. Dobbeltglas betyder, at to glasruder er forseglet sammen. Dobbeltglas reducerer varmetabet gennem vinduet. Det reducerer også støjtransmissionen.

Hvis du har spørgsmål om installation af nye vinduer, kan du kontakte et lokalt vinduesfirma.

Montering af vinduer i træhus

Har du en anden opgave du skal have løst?