Modtag 3 gratis tilbud

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på din byggeopgave.

Ved at indhente flere tilbud, kan du sammenligne priser

og dermed sikre dig at du ikke betaler for meget. 

Lægning af fast gulv

Hvis du ønsker at lægge et solidt gulv, skal du forstå, hvad du lægger ned. Et fast gulv består af to lag beton. Det første lag kaldes underlaget, og det andet lag kaldes toplaget. Begge disse lag skal lægges, før det endelige gulv kan lægges.

Underlaget hældes normalt først og er beregnet til at understøtte det øverste lag. Toplaget støbes, når bærelaget er sat, og det bruges til at dække bærelaget. Toplaget udgør gulvets færdige overflade.

Når du lægger et nyt gulv, er det vigtigt at bruge et stærkt klæbemiddel, når du fastgør undergulvet til strøerne. Undergulvet skal fastgøres med skruer eller søm. Når undergulvet er fastgjort til strøerne, er det næste skridt at lægge det øverste lag.

Toplaget hældes normalt til sidst og bruges til at afslutte gulvet. Toplaget bruges også til at beskytte underlaget mod fugt. Fugt kan forårsage problemer som f.eks. at gulvet bøjer og revner.

Når toplaget er færdigt, er det sidste skridt at lægge gulvbelægningen. Gulvbelægning kan udføres på mange forskellige måder, herunder vinylfliser, laminat, træ, linoleum osv.

Hvis du ønsker at lægge et solidt gulv, skal du bruge en betonplade. Betonplader er lavet af cement blandet med sand og grus. De hældes i forme, der normalt er lavet af træ. Når betonen har sat sig hårdt nok til at kunne bære vægt, fjernes formene, og betonen får lov til at hærde.

Processen med at lægge en betonplade er relativt enkel. Først skal du beslutte, hvor du ønsker at placere pladen. Derefter skal du grave ned til den ønskede dybde. Når du har gravet, skal du fjerne alt affald, f.eks. rødder og sten. Til sidst skal du blande betonen og hælde den i formen.

Når betonen er hærdet, kan du færdiggøre overfladen. Du kan enten påføre en forsegling eller male betonen. En forsegling beskytter betonen mod vandskader, mens en maling gør betonen lettere at rengøre.

lakering gulve

Har du en anden opgave du skal have løst?